Tunézia 2012 március 9-16

Tartalom
    - A program
    - Rövid beszámoló az utazási iroda számára
    - Térképek
    - Odaút
    - Visszaút

A program

1076 Budapest, Thököly út 21
 Hétfőtől Péntekig 8:30 - 18:00, Szombat
Tel.:  +36 1-462-8400      
e-mail:info@kartagotours.hu

Program

1. nap
Budapest - Monastir

Megérkezés, transzfer a szállodába, bejelentkezés és vacsora.

2. nap
Monastir - Tunisz - Karthago – Hammamet 200 km

Reggeli után indulás a fővárosba, Tuniszba. Séta a belvárosban, a Bardo Nemzeti Múzeum meglátogatása (kb. 1 óra) amely gyönyörű antik mozaik gyüjteménnyel rendelkezik. A múzeum épülete az iszlám építészet egyik gyönyörű alkotása. Ebéd után továbbutazás Karthágo városába, itt a pun illetve a római korszak régészeti emlékeinek megtekintése. Később séta Sidi Bou Saidba utcáin, majd továbbutazás Hammametbe, bejelentkezés a szállodába és vacsora.

3. nap
Hammamet - Nabeul - Sousse – Monastir 100 km

Városnézés és egy kis kerámiaműhely megtekintése Nabeulben. Később a volt halászfalu, Hammamet régi városrészének megtekintése. Port El Kantaoui festői jachtkikötőjének meglátogatása, ebéd és bejelentkezés Sousse-ban. Tunézia első elnökének Habib Bourghiba mauzóleumának a megtekintése Monastirban, a régi városrész meglátogatása, esti séta, vásárlási lehetőség a Sousse-i medinában.

4. nap
El Jem - Sfax - Gabes - Djerba

Reggeli, utána indulás El Jembe. A római kolosszeum megtekintése (kb. 1 óra), amelyik egyike a világ legjobb állapotban fennmaradt amfiteátrumainak. Továbbutazás Sfax városa mellett, majd Gabes oázisába, amely a henna termeléséről híres. Itt ebéd, majd hajózás komppal Djerba szigetére, bejelentkezés és vacsora.

5. nap
Zarzis - Matmata - Douz

Reggeli után indulás a római úton keresztül Matmatába ahol különleges berber barlanglakásokat láthatnak. Fakultatív lehetőségként tevegelés Douz homokos dűnéin. (külön fizetendő 15 TND/fő). Átkelés a Chott el Jeriden, bejelentkezés a tozeuri szállodába és vacsora.

6. nap
Chott el Jerid -Tozeur - Chebika - Tamerza

Fényképezési lehetőség Chott el Jeriden, Tunézia legnagyobb kiterjedésű sós tavánál. Fakultatív lehetőség az Ezeregy Éjszaka Múzeum megtekintése, vagy lovaskocsizás az oázisban (15 TND/ fő) Délután fakultatív dzsiptúra a hegyi oázisokba Chebikába és Tamerzába. (külön fizetendő, kb. 35 TND/fő) Bejelentkezés és vacsora Tozeurben..

7. nap
Sbeitla - Kairouan - Sousse

Reggeli után indulás Sbeitla-ba, a római és bizánci eredetű romok megtekintése, utazás Kairouanba az iszlám vallás szent városába. A Nagymecset és a szőnyegszövő műhely megtekintése. Transzfer Sousse-ba, bejelentkezés és vacsora.

8. nap
Monastir - Budapest

Transzfer a repülőtérre, hazarepülés Budapestre, vagy folytathatják üdülésüket a választott szállodában.

Az ár tartalmazza:
- a charter repülőjegy árát oda-vissza Budapest - Monastir - Budapest útvonalon
- az összes transzfert a körút során
- a 7 éjszakás szállodai elhelyezést 3*-os szállodában teljes panziós ellátással
- a helyi magyar nyelvű képviselő által nyújtott szolgáltatásokat
- a programban szereplő belépőjegyek árát

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték és légi biztonsági díj: 29.900 Ft/fő (Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!)
- Betegség-, baleset-, és poggyászbiztosítás (BBP)
CLASSIC: 480 Ft/fő/nap
PREMIUM: 630 Ft/fő/nap
- sztornóbiztosítás - a részvételi díj 1 %-a
- a programon kívüli fakultatív programok ára (helyi képviselőnél fizetendő)

Rövid beszámoló az utazási iroda számára

Levél N1 (Március 20, majd ismét elküldve március 23-án)

Kedves KarthagóTours!

A március 9-től március 16-ig meghirdetett tunéziai körutazáson vettünk részt.
Biztosak vagyunk abban, hogy Önöknek fontosak a visszajelzések, mert ezek segítik Önöket abban, hogy útjaik minél sikeresebbek legyenek.

A program összeállítása nagyon jó volt, majdnem minden belefért, amit Tunéziában egy hét alatt érdemes megnézni.
A szállodák kielégítőek voltak, kivéve a Sousse-i Karawan hotelt, (piszkos volt a fürdőszoba, a szobában nem volt egy pohár sem, a lepedők fáradtak voltak…). A legjobb a Miramar Petit Palais volt Djerbában.

Az étkezés mindenütt nagyon jó volt, bőséges, és ízelítőt kaptunk a helyi specialitásokból is.

Az úttal kapcsolatban az alábbi kifogásaink vannak:

1. A meghirdetett monastiri érkezés helyett Tuniszba érkeztünk. Erről – egyes utastársainkkal ellentétben – semmiféle értesítést sem kaptunk.
Igaz, ott volt az autobusz és elvitt a soussei szállodába, de éjfél volt amikor odaérkezünk, így sem vacsora, sem egy pohár innivaló nem várt minket, csak egy hideg szoba. Ha előre tudjuk, hoztunk volna magunkkal enni- és innivalót.
A Karawan hotelben a szobánk a tengerre nézett, a viharos szél miatt a szobában  az ajtóig állt a víz. A személyzet előzékenyen kisöpörte a vizet, de reggelig újra áztunk, fáztunk, a takarónk belelógott a tócsába.

2. A programhoz képest volt néhány eltérés, ezek a következők
- nem voltunk a nabeuli fazekas műhelyben
- kihagytuk Sbeitla városát, mert Mohamed szerint ott csak 3 oszlop van, nem érdemes megnézni. Amikor mondtuk, hogy ez is a programban van, azt felelte, hogy válasszunk, vagy Sbeitle, vagy Kairouan, mindkettőre nincs idő.
- Nem láttuk a kairouani szőnyegszövő műhelyt, mert Mohamed szerint nem érdemes oda menni, mert ott már az állvány sincsen meg.

Utóbbi két látogatás valószínűleg azért maradt el, mert Mohamed kora délutánra haza akart érni a családjához.

3. Idegenvezetőnkkel, Mohameddel kapcsolatban vegyesek a benyomásaink.  Egyrészt a tárgyi tudása kielégítő, ezzel kapcsolatban semmi kifogás nem merülhet fel. A modora nem mindenkinek tetszett, bizalmaskodó volt, jópofáskodása egyeseknek tetszett, másoknak kevésbé. Sokszor kommunistázott, ez sem tetszett mindenkinek. Ha valamit kifogásoltunk, közölte, hogy ő szabadúszó, szerintünk ez igazán nem ránk tartozik. Vulgáris kiszólásokkal próbálta bizonyítani, hogy mennyire jól beszéli a nyelvünket, márpedig erre nem volt szüksége, hiszen tényleg anyanyelvi szinten beszél magyarul, ha nem is túl válogatott szinten.

Sofőrünket, Sadok-ot külön dicséret illeti, kitűnően vezetett, udvarias, készséges volt.

Összefoglalva: élménydús, kellemes utunk volt, s remélve, hogy a kisebb kellemetlenségeket kijavítja a Karthagó Tours, jó szívvel fogjuk ajánlani a barátainknak.

Szívélyes üdvözlettel

       Vészi Ágnes és Szalai Béláné

Levél N2 (Április 9)

Kedves Kartagó Tours!
 Az alábbi levelet (lásd levél N1) már kétszer elküldtük Önöknek, valamint háromszor érdeklődtünk telefonon, hogy a levelet megkapták-e?
Minden érdeklődésünkre azt a választ kaptuk, hogy levelünket továbbították a Jogi Osztálynak.
Nyilvánvaló, hogy Önök nem értük, miért írtunk Önöknek. A Jogi Osztály véleménye cseppet sem érdekel bennünket, nem kértünk sem anyagi, sem erkölcsi kárpótlást az elmaradt programokért, a kellemetlenségekért. A Jogi Osztálynak nem feladata az utasok tájékoztatása, ellátása, s nem fogja rábírni Mohamedet, hogy ne a saját kényére-kedvére alakítsa az előre meghirdetett programot.
Egyszerűen azt szerettük volna, ha Önök hasznosítják a tapasztalatainkat, s valamilyen formában visszajelzik számunkra, hogy tudomásul vették levelünk tartalmát.

Sok barátunk, ismerősünk, utastársaink várják beszámolónkat. Azt gondoltuk, hogy az a korrekt, ha az Önök válasza nélkül még nem osztjuk meg élményeinket és tapasztalatainkat másokkal, sem szóban, sem az interneten.

Sajnáljuk, hogy üzletpolitikájuk ennyire közömbös a jóakaratú vélemények iránt.

Üdvözlettel

                    Vészi Ágnes és Szalai Béláné

Végre-valahára április 12-i dátummal válaszolt a Kartagó Tours, íme:

Térképek

1200*2500 pixels

Utunk Tunéziában

Odaút

Budapest

Tunis repülőtér
Monastir helyett Tunisba érkeztünk 19 órakor.

Szálloda Sousseban
A sousse-i szállodába 11h30-kor érkeztünk meg. Természetesen ekkor már az étterem és a bár már nem üzemelt, még egy pohár vizet sem kaptunk (a csapvíz nem iható).
Az idő pocsék volt, zuhogott,s mivel a tenger felé néző szobát kaptunk, az ajtóig állt a víz. (Lásd a képeket)

Lapátolják ki a vizet

Állt a víz

Visszaút

A visszarepülés sem a program szerint Monastirból történt, hanem Tunisból.

Tunis repülőtér

Elkobzott eszközök

Fellegekben

Ragyogó napsütésben utaztunk hazafelé. Útközben láttuk a tunéziai partot, egy tunéziai szigetet, az olasz csizma sarkát, horvát szigeteket és havas hegycsúcsokat.

Utastársaink: Heni, Zsóka és Kálmán