Ifrane - Midelt - Ziz völgyeUtazunk Ifrane felé

Ifrane
 Ifráne olyan, mintha valamelyik osztrák, vagy svájci síparadicsomba csöppentünk volna. Nem csoda, hiszen a település tengerszint feletti magassága meghaladja az 1.600 métert. Ezt a teljesen európai kinézetű üdülőhelyet a franciák alapították 1929-ben. Ma nagyon gazdag urak és hölgyek töltik itt síüdülésüket. Legjelentősebb látványossága – a királyi palota után, mely nem látogatható – az az oroszlán szobor melynek szájába tehetjük kezünket egy fotó erejéig. Környezetének szépségét hatalmas tölgy és cédruserdei adják.

Valami rally készülődik

Cédruserdő
A cédrus nagyon fontos építőanyag Marokkóban. Csodálatosan megmunkálható, faragható, nem támadják meg a gombák, ellenáll az időjárásnak. Az első két képen látszanak távolban a majmok. Sajnos nem jöttek közelebb...

Utazunk tovább Midelt felé

Útközben Claudine sokat mesélt nekünk a berberekről, akik Marokkó népességének 70%-át alkotják. Íme a berber ABC:

Midelt
Midelt az utolsó nagy megálló, a ,,vízválasztó,, a Magas-Atlasz átkelése előtt. A város 1448 méter magasan fekszik, jellegzetes alaptábor a környékbeli tóvidék bejárásához.

Ebben a csodaszép kasbában (Kasbah Asmaa) hotelt alakítottak ki. Itt ebédeltünk.

Nagyon finom volt a tajin-ban készült báránysült aszalt szilvával. Annyira jó volt, hogy már csak akkor jutott eszembe lefényképezni, amikor már alig volt belőle... (A tajinról majd másutt részletesen)

A Ziz völgye

Marokkó ,,Grand-canyonja" a Ziz völgye. A völgyben több százezer pálmából álló ültetvény kanyarog, mint egy lassú zöld folyam.
 

Abdu, a sofőrünk

Az alagutat a

légionáriusok

fúrták