TAUZUC - barátnőm Chantal

Chantal az egyik magyar barátnőmmel együtt járt a jogi egyetemre, így ismerkedtünk meg. Ő "feketelábú", ami azt jelenti, hogy a szülei vagy a nagyszülei Afrikában (Algériában, Tunéziában, Marokkóban) telepedtek le, s ő már ott született. Chantal Tunéziában, Sfax-ban született, 18 évesen került Franciaországba. Mindig visszavágyott Afrikába. A nagyszüleinek volt egy nyaralója Ardeche megyében (Közép Francia hegység) Tauzuc nevű pici településen 800 m magasan, ott akart kecskéket nevelni. Diploma után feljött Párizsba, ahol egy évig együtt laktunk. Aztán ő leköltözött Tauzuc-be, de persze a kecskenevelésből nem lehetett megélni, leköltözött egy közeli kisvárosba, s kamatoztatván jogi diplomáját, ügyvédként ügyködött a nyugdíjig.

Nyugdíjasként persze rögtön visszaköltözött Tauzuc-be, ahol a fejébe vette, hogy a régi juhhodályt alakítja át lakóházzá, ahelyett, hogy a nagyszülők nyaralójában lakna (lásd kicsit lejjebb). Most - 2 csípőprotézissel - gipszkartonból elválasztó falat épít, vakol, csempéz, szóval megvalósítja önmagát.

Van egy pónilova: Bill, egy kutyusa: Vervaine, két cicája: Roussette és Gribouille, valamint egy papagája.

Legfőbb hobbija a Patchwork, ezt nagyon komolyan űzi, mindenféle klubokba jár, nézzétek meg a takarót, amit 20 éve ígért meg nekem, de végül elkészítette!

Szerintem a maga módján boldog.

Vervaine, la chienne

Gribouille

Roussette

Bill, le cheval

Le péruche

Le couscous

Íme a takaró, amit Chantal 20 éve megígért, s végül el is készítette számomra